ПОРОЙ! СКЪСАНА ДИГА В СТРАНСКО – ЕВАКУИРАТ ХОРА

[quote]105 литра на квадрат в Димитровград, 136 – в Меричлери. И продължава![/quote]

За скъсана дига на язовир в Странско съобщиха дежурните от Община Димитровград, след обилните валежи от последното денонощие. Оттам не дадоха повече подробности, като се извиниха, че имат страшно много работа, след пороя. Уточниха, обаче, че хора се евакуират от населеното място.

Пороят над община Димитровград започна в малките часове. В град Димитровград към 8:00 часа – само за 5-6 часа часа, паднаха 105 литра на квадратен метър. Най-много са валежите в град Меричлери – 136 литра на квадрат. Прогнозата сочи, че ще вали през целия ден.

Положението е сериозно в кварталите „Черноконево”, „Мариино”, „Вулкан”, „Изток”. В кв. „Изток” също има евакуирани хора. Сериозни проблеми има и в бившия кв. „Толбухин”. В района на складовете текат реки от вода, като движението е почти блокирано.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Отлични условия, осигуровки, договор.  0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук