ПОРОЙ И ГРАДУШКА В ДИМИТРОВГРАД, СЛЕД ЧАКАНИЯ ТЕМПЕРАТУРЕН РЕКОРД

Порой и градушка удариха Димитровград в късния следобед, след чакания температурен рекорд.

Започна да вали около 17:00 часа, когато на някои места спря и токът. За щастие, градушката не бе много голяма, но успя да събори много листа, които запушиха отводнителните шахти. Това създаде голям проблем за колите на централния бул. „Георги С. Раковски”. Водата стигна до ръба на тротоарите и започна да прелива по тях. Малко след спирането на пороя, дойдоха екипи да почистват шахтите, за да може по-лесно да се оттича водата.

poroj-Dgr-1Сред причините за подобни кратки и неестествени бури, примесени с градушки, са високите температури. Жълт код за такива бе обявен  днес за област Хасково и още 13 области на страната. Голяма бе вероятността да има температурен рекорд, но до такъв не се стигна. Живакът на 15 юни за региона достигна до 33 градуса. Най-топло е било през 2000 г., когато на същата дата термометърът достига 35,5 градуса.

Утре се очакват нови валежи на места, като не е изключено да има и още бури, с гръмотевици и градушки. Температурите ще останат високи.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук