Млади изпълнители представя на публиката в Димитровград Акустичното Джаз трио

контакти

На 7 юни 18.30 часа на Централната алея в Димитровград стартира първият от поредицата концерти  „Акустично Джаз Трио Представя“. Концертите имат за цел да представят предимно млади джаз изпълнители на публиката в града. Планирани са четири издания от поредицата, като в първият любителите на музика ще чуят талантливата джаз певица Ами Опренова, а на цигулката – атрактивния Любомир Толумбаджиев.

Ами Опренова е едно от най-нашумелите имена в българския джаз, която представя различни теми и владее публиката с жив ритъм и красиви импровизации. Цигуларят Любомир Толумбаджиев вече е гостувал на димитровградска сцена. Младият музикант е част от Филхармонията на град Пазарджик и участва в няколко популярни формации сред, които струнен квартет „Hot Club de Plovdiv”, известни с изпълненията на така атрактивния джипси джаз.

Същевременно в изложбена зала „Асен Крайшников“ КДК продължава документалната фото изложба  „35 години Триото и Мария“, информират организаторите от Общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук