Популярно английско джаз трио ще свири на алея „България“

контакти

Известното David Dower Trio  ще свири на централната алея „България“ в Димитровград на 7 юли от 19:00 часа. Популярното английско трио ще зарадва ценителите на джаза с нови и познати парчета, съобщават от Община Димитровград.

Час по-рано, в зала „Асен Крайшников“ ще бъде открита изложбата „Украинският свят на Мария Примаченко“. Експозицията се реализира със съдействието на Полски институт – София и ще може да се разгледа до 30 юли.

Концертът и изложбата се провеждат в рамките на четиринадесетото издание на цикъла от летни изяви на Акустично джаз трио – Димитровград, преминаващи под надслов „Късче от лятото“.

За David Dower Trio  това ще е третото турне в България. Тази година участието на формацията включва два концерта в Лондон и пет в различни български градове.

В обхвата на турнето, освен Димитровград, са и градовете София, Пловдив, Созопол и Хасково. В проекта  David Dower Trio се изявяват трима виртуозни музиканти, Дейвид Дауер – пиано, Мат Фишер – барабани и Лук Фуолър – бас китара. Те имат и свои самостоятелни участия с музиканти от Австралия, Великобритания и САЩ.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук