Популярни чешки изпълнители откриха Есенните музикални дни в Димитровград

Чешките изпълнители Дорота Барова и Мирослав Хишка откриха Есенните музикални дни „Жул Леви“ в Димитровград, с концерт в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Дорота и Мирослав са популярни в Чехия. Надявам се да станат популярни и в нашата страна, заяви музикантът Димитър Русев при откриването.

Русев каза в аванс, че в рамките на Есенните музикални дни предстоят редица подобни културни и музикални събития и изненади, но засега не сподели подробности.

Дорота Барова е виолончелистка и вокалистка, носителка на наградата за най-добър джазов албум в Чехия, за 2018 г. Работи с различни водещи музиканти и убедително се движи между алтернативна, джаз, рок и поп музика. Мирослав Хишка е китарист и композитор.

Концертът в лятната читалния се осъществи със съдействието на Чешки център – София, с подкрепата на Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук