ПОПУЛЯРИЗИРАТ ПРАВАТА НА ДЕЦАТА С ФОТОИЗЛОЖБА

Фотоизложбата „Детските права имат лице и история“ бе подредена днес във фоайето на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Исторически музей Димитровград. Поводът е 25 години от приемане Конвенцията за правата на детето. Това прави ООН на 20 ноември 1989 г.

Снимковата панорама се организира в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“. Избрани са 50 от 500 кадри. Едната половина са снимани от деца, другата – от възрастни. Към всяка снимка има записани права на детето.

deca-izlojbaИзложбата ще премине през Общини – приятели на детето, каквато от 5 години е и Община Димитровград. Тук експозицията ще остане 10 дни. Първата група димитровградчанчета вече я разгледаха. Предстои в следващите дни това да направят и други.

Изложбата е разделена в категории, отразяващи основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право детето да развие пълния си потенциал, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук