Поне още четири пъти местим стрелките сезонно

Поне още четири пъти ще местим стрелките на часовниците сезонно. Европейският парламент подкрепи да бъде премахната смяната на часовото време, а предложението е това да стане от 2021 г.

До 1 април 2020 г. държавите от Европейския съюз трябва да уведомят Европейската комисия кой часови пояс предпочитат. Решилите да запазят лятното часово време, ще спрат да местят стрелките в края на март 2021 г., а предпочелите зимното, което е астрономическо – да спрат с промените от октомври същата година.

В 4:00 часа сутринта на 27 октомври тази година България ще врътне стрелките с час назад, за да премине към зимно часово време. Ще го направи още два пъти догодина – в края на март и в края на октомври.

Четвъртият път ще е в края на март 2021 г., а ако сме избрали лятното часово време, сезонната смяна ще приключи тогава. Предпочетем ли обаче зимното часово време, ще коригираме часовниците още веднъж – пети път, в края на октомври 2021 г.

Дотогава обаче има още доста време. Макар, към днешна дата нещата да са ясни, няма да е изненада, ако приключването на сезонната промяна се забави…

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук