ПОЛЯК КРИЕ ПРЕКУРСОР ЗА ДРОГА В ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ

Десетки хиляди таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Псевдоефедринът (прекурсор за производство на синтетични наркотици) е открит в товарен автомобил с полска регистрация, информират от Агенция Митници.

Камионът влязъл в страната от Турция и пътувал транзитно към прибалтийска страна. Митничарите обаче се усъмнили и го вкарали в бокса за щателна проверка. При извършената физическа и рентгенова проверка в шкаф за инструменти били открити 4 запечатани пакета прах за пране. При отварянето се оказало, че в тях има полиетиленови пликове с над 50 000 насипни бели таблетки с кръгло лого в средата. Общото  тегло на хапчетата се оказало 21,368 кг.

Задържан е шофьорът на товарния автомобил, полски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.3 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук