Полиция ще бди при получаването на пенсии

Полиция ще бди за безопасността на възрастните хора, при получаването на пенсии. Служители ще има около пощата и банкоматите, от 7 април /вторник/, когато започва изплащането.

Прави се за да се осигурят здравето и безопасността на възрастните ни съграждани. Ще се следи за  спазването на предписанията и дистанцията между хората, казват от Общината, която съвместно с РУ на МВР и „Български пощи“ АД – клон Димитровград, е създала организация за пенсионните дни.

Предвижда се още до 12.00 часа в пощата да бъде осигурен „зелен коридор“ за хората от третата възраст и приоритетното им обслужване. Останалите граждани могат да ползват услугите на пощата и банкоматите след 12.30 часа.

При получаването на пенсиите на опашките ще се раздават маски за възрастните, които нямат. Общината е направила поръчка за маски за многократна употреба. Но всеки, който има, при излизане от дома се да я ползва, също и ръкавици, напомнят от Общината.

В дните преди получаване на песиите местата за получаването им ще бъдат дезинфекцирани приоритетно и системно. Дезинфекцията ще се извършва по няколко пъти дневно, казват оттам.

Припомняме и телефоните на които самотно живеещи възрастни хора и трудно подвижни, могат да се обаждат за доставка на храна и медикаменти до дома им. За услугата може да се звъни на 0885 622634 или 0391 73343 всеки ден от 9 до 16 ч. Доставката е безплатна, заплащат се само продуктите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук