Полиция помага, десетки подминават закъсала на пътя шофьорка

контакти

Искам да изкажа благодарност към полицаите, които ми помогнаха днес на пътя в 17:25 часа, като закъсах с колата и ми дадоха ток. БЛАГОДАРЯ ВИ, МОМЧЕТА! Бъдете живи, здрави и помагащи на хора в нужда. Нека има повече хора като вас!

Това сподели в социалната мрежа вчера Донка Николова, която потърсихме, за да разкаже за ситуацията, станала на изхода на Димитровград. Оказа се, че това е половината от историята. Като потеглила, след няколко километра отново имала проблем с автомобила си. Никой дори не спрял да попита дали има необходимост от помощ, макар да минали много автомобили.

Донка е от Хасково, но работи в Димитровград, в шивашкия бранш. Пътува всеки ден, както е било и вчера. Потегляйки от работното си място, на таблото светва лампичка. След разклона за село Добрич отбива в аварийната лента, за да види дали проблемът не е от дъжда, нещо да се е намокрило. Пробва да запали, но не се получава…

Пуснах аварийни мигачи, обадих се на мъжа ми, за да обясня какво става и да търсим варианти. В същото време пристигна патрулен автомобил с двама полицаи. Имам чувството, че Господ ги прати. Питаха какъв е проблемът, казах, че имам необходимост от ток. Момчетата бяха много любезни и учтиви. Обърнаха колата, отворихме капаците. Питаха ме имам ли кабели. Обясних им, че имам, те също имаха. Подадоха ми ток, запалих колата, пожелахме си всичко добро, споделя шофьорката.

Полицаите й казват да не спира никъде, директно вкъщи. След разклона за село Крепост обаче колата отново аварира. Загубва мощност и угасва на пътя. Следва нов престой в аварийната лента, през който нито един шофьор не спира, макар да се вижда кола с отворен капак, говореща по телефона жена със светлоотразителна жилетка,… В крайна сметка, вика Пътна помощ.

Сигурно минаха 150, дори 200 коли. Трафикът в това време на деня към Хасково е постоянен. Никой не спря да попита: Г-жо, имате ли нужда от помощ?, разказва жената, разочарована от безхаберието и липсата на отзивчивост.

Иначе колата е Фолксваген Голф 4. Проблемът бил с давала на късо клема на акумулатора и оттам се губел ток. В момента е на майстор.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук