Полиция и прокуратура нищят отвличане на момиче в Димитровград

15 годишната девойка от квартал „Мариино” отведена в близка гора, но бяга

контакти

Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство, започнато от РУ на МВР – Димитровград, за принуда спрямо 15-годишно момиче, информират от пресцентъра в Пловдив.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Димитровград се води досъдебно производство, започнато с първо действие по разследването – разпит на свидетел, от РУ на МВР – Димитровград, във връзка с подаден сигнал, че на 21 февруари 2020 г., в Димитровград, към 19 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила – издърпване на ръката. Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона.

Досъдебното производство е образувано по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му.

С оглед събраните доказателства, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура –  Димитровград ще прецени по нататъшните процесуално – следствени действия по разследването, пише в съобщението.

Действията са по случай от петък вечерта в димитровградския квартал „Мариино”. Най-напред бил бит братът на момичето пред дома им, а, когато то излязло да помогне, било завлечено в близка горичка. Там, според бащата Стефан Атанасов, цитиран от NOVA TV, рязали дрехите й с нож и се гаврили. Предположението е, че отвличането е свързано с дълг от преди години, изплатен. Заплахите обаче продължавали и сегашното насилие, вероятно е свързано с лихварите.

Преди по-малко от година в същия квартал полицията проведе акция срещу лихварски клан. Няколко човека бяха задържани. Един обаче успя да се измъкне и бе обявен за издирване. Той, може би е извършител на сегашното деяние, допускат в квартала. Работата по случая продължава.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук