ПОЛИЦИЯТА КЪМ АБИТУРИЕНТИТЕ: ОСТАВЕТЕ КОЛИТЕ, ПОЛЗВАЙТЕ ТАКСИ

контакти

Не шофирайте в нощта на бала. Дори и да не сте пили, празничната еуфория ще отслаби контрола ви. Това може да ви провокира към движение с висока скорост и рискови маневри. По-добре ползвайте такси, препоръчват на абитуриентите от полицията.

Съветват се родителите да не предоставят личните си автомобили на завършващите. Дори да са правоспособни, в емоционално състояние те могат да допуснат грешки. Трябва да бъде предвидено и това, че децата могат да вземат автомобила, без знание на родителите.

Опасни инциденти стават, когато зрелостниците тръгват да се придвижват с автомобили на приятели. При никакви обстоятелства не се съгласявайте да ви вози човек, за когото предполагате, че е употребил алкохол или е неправоспособен. Не се качвайте в кола с повече от определения брой места. Возенето на предния капак, надвесването през прозорци и люкове е извънредно опасно. Инцидентите обикновено се случват в края на официалните тържества, когато младежите се насочват към заведения или паркове, за да продължат вечерта, напомнят от полицията.

Районните управления са взели необходимите мерки за гарантиране безопасността на движението около местата, където ще се провеждат абитуриентски тържества. Ще бъде осъществяван превантивен контрол за употреба на алкохол, неправоспособност, както и техническа изправност на автобусите, които ще провеждат екскурзии с абитуриенти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук