ПОЛИЦИЯТА В АКЦИЯ СРЕЩУ ПЕШЕХОДЦИ И КОЛОЕЗДАЧИ ПО ТРОТОАРИТЕ

Ban-nashПрез месеците юли и август полицията подготвя акции срещу неправилно движещи се пешеходци, велосипедисти и други превозни средства на две колела.

При установяване на колоездачи, които се движат по тротоари или пешеходни пътеки, ще се прилага Законът за движение по пътищата. В него се казва, че е забранено управлението на места, предназначени само за пешеходци. Ограничението не важи за велосипедисти на възраст до 12 години. Обект на контрол ще бъде и използването на детски обезопасителни системи и колани.

В периода от началото на седмицата до края на юни за пореден път се провежда акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. По време на лятната почивка значително нарастват опасностите от тежки пътни произшествия с деца и юноши, напомнят от полицията.

На водачите се препоръчва да внимават, когато се движат по оживени участъци, защото на пътното платно може внезапно да изскочи дете или друг човек. Бавно трябва да се минава и покрай места за почивка извън населените места. На родителите се препоръчва да разговарят с децата си за опасностите на пътя. Подрастващите трябва да избират места за игра, далеч от улици с интензивно движение. Важно е също така да пресичат пътното платно спокойно на регламентираните места, а не тичешком.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук