Полицаи с автомати ще патрулират в градовете

контакти

Полицаи с автомати ще патрулират в градовете, става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР, откъдето информират, че се предприемат засилени мерки за сигурност.

Служители от различни структури на МВР предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на страната. Полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие, ще патрулират в градските зони и ще съблюдават за реда и за гарантиране на безопасността. Мерките са разпоредени от вътрешния министър Калин Стоянов, с оглед предотвратяване на нарушения на обществения ред и повишаване на бдителността, посочват от ведомството.

В съобщението не се посочва причината, но мерките идват, след терористичната атака миналата нощ в Москва, когато облечени в камуфлажни дрехи нападатели стреляли срещу посетители в концертна зала Крокус Сити в северозападното предградие на Москва – Красногорск. Около 6000 хиляди човека е имало на рок концерт.

Над 90 или над 100 са загиналите към момента, много са ранените, както и такива, в критично състояние, по данни от тази сутрин. 11 заподозрени са задържани след стрелбата, смята се, че четирима от тях са участвали директно в нападението.

Снимка: МВРПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук