Полицаи спасиха от пожар трима в Свиленград

контакти

Двама полицаи от управлението в Свиленград спасиха от задушаване трима мъже в града, информират от Областната дирекция на МВР – Хасково и съобщават подробности:

Тази сутрин, 10 минути след полунощ, мл. инспектор Димитър Василев патрулирал заедно с мл. автоконтрольол Даниел Георгиев по маршрут в района на улица „Иван Мангъфов“ в града. Двамата усетили силно задимяване по улицата. На 3 етаж в една от стаите  на къща видели огън и незабавно сигнализирали на спасителните екипи. Въпреки риска, решили да проверят дали домът е обитаем, за да евакуират хората. В съседна на горящата стая на 3 етаж открили спящ мъж, който незабавно извели навън. При проверка на къщата установили още двама мъже, които също били спасени от полицаите.

Огнеборците потушили пламъците и от първоначалния оглед са установили, че пожарът е възникнал от неизправна електрическа печка. Нанесени са поражения на електрическите уреди и мебелировката.

При спасителната акция не са пострадали тримата обитатели на дома. Невредими са и техните спасители. За самоотвержената им постъпка, директорът на ОДМВР – Хасково ст. комисар Чавдар Георгиев е изпратил предложение на главния секретар на МВР двамата да бъдат наградени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук