Политологът Слави Василев: Масовата дебилизация е на ход. Нямам думи!

Масовата дебилизация е на ход. Не мога да си обясня как е възможно интелигентни хора, какъвто беше събеседникът ми тази сутрин, да твърдят, че политическата ни ориентация – свещената крава на всеки един правоверен атлантик – е поставена на картата, само защото служебното правителство ще възобнови преговорите с Газпром? Това са разсъждения на ниво 5 клас в междучасието, коментира на профила си политологът Слави Василев след участието му в сутрешния блок на БТВ, където гост бе и социологът Добромир Живков.

Служебен кабинет не може да определя геополитическата орбита на страната. Служебният кабинет не бива да прави ревизия. Той трябва да се ограничи до провеждането на честни избори. Рязко се смениха приоритетите на президента Радев. Аз не мога да си отговоря защо той не даде шанс на редовния кабинет, включва се в разговора в студиото Добромир Живков.

Да Ви го кажа простичко. Газ няма откъде да купуваме освен от тръбата. Всичко останало е много, много по-скъпо. И несигурно, допълва на страницата си Слави Василев. И продължава, че ако искаме сигурност посредством чужда инфраструктура, каквито са терминалите за разтоварване на LNG, това ще се отрази и на цената, и на суверенитета ни много повече от Газпром. Напротив, казва той, сега е моментът българското правителство да изтъргува възможно най-добрия договор с Газпром. Но за това е необходима трезва политическа оценка, а не “експертни мнения” като тези, които чух тази сутрин. Оценки от сорта, че ако възобновим търговски взаимоотношения с Газпром, едва ли не, ще напуснем НАТО, ще напуснем ЕС са просто несериозни. И цялата политическа класа, с малко на брой изключения, свири в този хор.

Нямам думи до каква степен глупостта е обхванала хората… След ефира спрях Добромир да го попитам дали честно вярва в това, което говори? И знаете ли, вярва си. „Не трябвало да връщаме Путин в България”… Нямам думи, завършва поста си политологът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук