Политиците може да са разделени, народът не е, смята вицепрезидентът

контакти

Не вярвайте на тези, които проповядват разделението на българския народ. Политиците може да са разделени заради своите интереси, но народът не е. Разделени ли са нашите деца – не. Разделени ли сме в желанието си България да бъде развита страна със самочувствие – не. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на Казанлък, където беше гост на празника на града.

Очаквам да има правителство. С голямо нетърпение очаквам Народното събрание да гласува кабинета, предложен от акад. Николай Денков, и той да влезе бързо във функциите си. Това заяви междувременно Илияна Йотова пред медии в Казанлък на откриването на 18-ата световна среща на българските медии.

„Разтревожи ме една реплика на акад. Денков – нямал доверие на своите партньори от ГЕРБ, а само на г-жа Мария Габриел. Това не е добро начало“, посочи Йотова.

На въпрос дали очаква стабилен кабинет, вицепрезидентът отговори, като цитира изрази от изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“: Бъдещите министри ще носят голяма отговорност, защото ще трябва да слагат „кървави подписи“, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят законите, за да ни вкарат в еврозоната, да проведат този тежък разговор с г-жа Урсула фон дер Лайен, ще трябва да извършват „законни или незаконни“ уволнения в администрацията, да променят службите за сигурност с „наши хора“, да слагат и в МВР „наши хора“, които да правят „нашите избори“.

В отговор на въпрос за планиран протест срещу президентската институция, Илияна Йотова посочи, че е демократично право на всеки да изразява своето недоволство. „Винаги в своята политическа биография съм чувала всеки, който е недоволен. Когато някой протестира, умните хора и умните институции си извличат съответните поуки и трябва да вземат правилните решения“, заяви вицепрезидентът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук