Проектът Покрив за пример спечели състезанието „Градолюбители“

Зеленият проект „Покрив за пример“, разработван от димитровградчанките Силвия Савова и Йорданка Йорданова, победи в конкурса „Градолюбители“, организиран от „Капитал“ и посолството на Великобритания.

Разработката се състезава преди месеци в категорията „Зелени проекти“ на инициативата „Вселена от възможности“. Тогава се класира в топ 3 с над 240 гласа, но не печели голямата награда. Сега нещата са различни.

Силвия и Йорданка вече са минали пътя по обединяване на собствениците на сградата, близо центъра на Димитровград. Както писахме, сградата се намира на бул. „Димитър Благоев“, където се помещават новият Дом на техниката и други фирми.

Плюс в оценяването им беше фактът, че идеята може лесно и бързо да бъде копирана в други градове. С това Силвия и Йорданка се надяват да демонстрират няколко неща: как покривите могат да бъдат използвани в справянето с все по-високите температури през лятото в градове като Димитровград и в същото време да се превърнат в приятни градски пространства, с възможност за генериране на енергия през соларни панели.

Допълнителни подробности – във видеото, както и на фейсбук страницата на разработката.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук