Поклонение в Димитровград, тържествен ритуал за Ботев в Хасково на 2 юни

контакти

Общоградско поклонение, в памет на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, ще се състои на 2 юни от 11.45 часа пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Освобождение“ в Димитровград.

В програмата е предвиден почетен караул от гвардейци, изпълнения на Забавно-духовия оркестър, слово за поета-революционер и героите, което ще произнесе тазгодишният победител в областния кръг по история Иван Нечев, от 11 Б клас в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“. Минути преди да зазвучат сирените, в знак на признателност към героите, ще бъдат поднесени венци и цветя.

Тържествен ритуал по повод Деня на Ботев – 2 юни, организират Община Хасково и Военно формирование 52 740. Признателност към безсмъртното дело на поета-революционер и хилядите знайни и незнайни герои, пожертвали живота си за България, ще бъде изразена от 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук