В Димитровград показват тактики за претърсване и откриване на наркотици

Част от инициативата на Общината и Агенция Митници #Не сте сами, срещу дрогата. Кулминацията – концерт на Торино и Пашата

контакти

Община Димитровград, съвместно с отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция Митници, организира мащабна инициатива #Не сте сами на 11 юни. Тя  запознава учениците с опасностите от употребата на наркотици.

Събитието е под патронажа на кмета на Димитровград Иво Димов и се провежда по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

Началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов ще  представи интерактивна презентация и ще запознае учениците от различни димитровградски училища с опасностите от различните видове наркотици, както и с последиците от употребата им.

Непосредствено след това на площад „България“ в Димитровград митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и обучени митнически кучета ще демонстрират пред децата тактики за претърсване на багаж и откриване на наркотици.

Кулминацията на събитието ще е в 16.00 часа на голямата сцена на площада с концерт на специалните посланици на каузата Торино и Пашата. Латино кралете на модерната българска музика застават убедено зад антидрога инициативата на Агенция „Митници“ и ще се включат активно и в другите сегменти от събитието. Своята подкрепа за посланието „Не сте сами срещу дрогата“ дава и актьорът и музикант Иван Тишев.

В събитието участие ще вземат директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов, кметът на Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Презентацията за ученици, последвана от дискусия с участието на Торино и Пашата, ще започне в 14.30 часа в зала „Гросето“. Демонстрациите на отдел „Борба с наркотрафика“ – Агенция „Митници“, са предвидени за 15.30 часа на площад „България“.

Концертът, който е с вход свободен, ще започне в 16.00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук