ПОКАЗВАТ С УЛТРАЗВУК РИСКА ОТ ОСТЕОПОРОЗА

Остеопороза
контакти

Асоциация „Жени без остеопороза“ ще проведе скринингови измервания на костната плътност на хора над 60 годишна възраст в два клуба на хората от третата възраст в Димитровград. Те ще се осъществят 23 януари в клубовете „Хан Аспарух“ /до Лидл/, от 10 часа, и в „Славянски“ / зад бившото кино „Химик“/, от 14 часа. За пенсионерите ще струва 5 лв. Могат да се изследват и хора в работоспособна възраст. Тогава цената се увеличава двойно, съобщава от асоциацията Гинка Кирова.

Прегледът протича след поставяне на петата в апарат. Оборудван е с два балона и измерва костната плътност с ултразвук. Чрез него не се поставят диагнози, а показва риска от остеопороза, допълва тя.

През 2011 г. асоциацията е спечелила проект на Международната фондация по остеопороза. Обхваща 15 хил. възрастни хора в 28 региона на страната, за период от две години. Със средствата се финансира закупуването на апаратура, измерването в домовете за възрастни, както и частично стойността на измерването на хора от третата възраст.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук