Показват оръжия на древните траки в историческа лекция

контакти

Облекла, различни вещи от бита и специфични традиционни оръжия за тракийските племена ще бъдат показани на историческа лекция в Димитровград. Тя е организирана от председателя на димитровградския спортен клуб Combat Sport Павел Димитров и Българска асоциация по панкратион и исторически европейски бойни изкуства, става ясно от обявеното събитие.

Лекцията е на тема: „Бит, култура и военно дело на древните траки“, която ще се състои на 18 май, събота, от 11 часа в Клуба на дейците на културата /КДК/, при вход свободен. Тя ще се води от специалисти в тракологията и историческите възстановки, а оръжията, които ще бъдат показани, са изработени по модели на открити при археологически разкопки.

Допълнителна атракция ще бъде кратка демонстрация на техники по панкратион. Това е древно спартанско бойно изкуство, което е първообраза на днешните ММА боеве.

Подобна лекция, с реално демонстриране на исторически реплики на предмети и дрехи, не е нещо, което може да се види всеки ден, сподели Павел Димитров.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук