Позиция на ГЕРБ: Няма да подкрепим втори мандат при никакви условия

Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат

контакти

Няма да подкрепим втори мандат при никакви условия, заявяват в своя позиция от ГЕРБ. В нея се допълва, че решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

От ГЕРБ смятат, че различията и противопоставянето в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство.

От партията казват още, че за съставяне на кабинет може да се мисли в следващото Народно събрание, т. е. след предсрочни парламентарни избори.

Ето и позицията на ГЕРБ:

Във връзка с редица медийни запитвания, от ГЕРБ заявяваме, че няма да подкрепим втори мандат при никакви условия.

Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат. 

Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н  – това не е разум, а политически инат.

Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми, без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси.

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание.

 Пресцентър ГЕРБ

09.07.2024

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук