ПОЖЕЛАНИЕ НА АЛЕЯТА НА ЖИВОТА: ДЕЦАТА С ДРЪВЧЕТА ДА ЗАСАЖДАТ ДРЪВЧЕТА НА СВОИТЕ ДЕЦА

Нека децата, на които днес се засаждат дръвчета, да засаждат дръвчета на своите деца. Да растат заедно здрави и силни. Такива да са децата, такива да са и дръвчетата. Буквално – да пускат повече деца и повече хора корени в Димитровград. Такова пожелание на Алеята на новия живот на Цветница отправи председателят на постоянната комисия към ОбС по Култура, вероизповедания и средства за масова информация Христо Цветков.

Негова е идеята за всяко новородено дете, жител на община Димитровград, да се засажда дръвче, подкрепена от ОбС преди 5 години. Той благодари на всички, дали рамо и съпричастни към идеята – на предишния кмет Стефан Димитров, на сегашния – Иво Димов, на колегите си общински съветници и най-вече на хората, които създават живот, за да имат живот и дръвчетата.

Надявам се тази традиция много години да ни събира в парк „Марица“, на Алеята на живота, пожела Иво Димов. В началото на пролетта земята се събужда, с което и стремежите за по-добро и по-хубаво бъдеще, каза още градоначалникът.

143 дръвчета бяха засадени на големия християнски празник на Алеята на новия живот  парк „Марица“, осигурени от „Каолин“ АД. Бяха осигурени и фиданки за родители, участвали  предни години, желаещи да засадят отново. Инициативата се провежда за пета поредна година, развиваща се все повече. През тазгодишното издание децата бяха зарадвани от любимите герои Мечо Пух и Мики Маус. Атракциони в началото на парка допълнително допринесоха за положителното настроение.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук