Пожар изпепели 1000 декара сухи треви и пасища между две села

Пожар обхвана около 1000 декара сухи треви, пасища и лесонепригодни площи между свиленградското село Студена и тополовградското Радовец, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Сигнал за пожарa в сухи треви е получен на 20 юли в 17:40 часа в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РС ПБЗН) – Свиленград. Към 22:00 часа той обхваща сухи треви, пасища и лесонепригодни площи.

В гасенето участват 8 противопожарни автомобила с 25 служители, още лека техника и дузина доброволци. Заявена е тежка верижна техника от РД ПБЗН – Пловдив. Гасенето е продължило и през тъмната част на денонощието.

Информацията към 7:00 часа на 21 юли е, че пожарът продължава, като е локализиран. Противопожарни коли и екипи дежурят на място. Няма опасност за населени места и население.

В същия час на 20 юли се съобщава и за пожар в сухи треви между селата Рогозиново и Доситеево. В 21:30 часа пламъците са изгасени, като са изгорели 100 дка сухи треви и неустановено количество бали слама.

Междувременно, със заповед на областния управител на Хасково се забранява обработката и почистването на пасища след 11:00 часа. Тя е в сила в периода от 21 юли 2022 г. до 15 септември 2022 г.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук