ПОЖАРЪТ КРАЙ ЛИСОВО ОГРАНИЧЕН, НО ОЩЕ ОПАСЕН

auto-bannerПродължава и днес работата по потушаването на пожара между свиленградските села Лисово и Левка, информират от Областна администрация – Хасково. Засегнати са 3000 декара площи, от които голяма част горски масиви, както и 940 декара бадеми. В гасенето бяха ангажирани 120 горски, плюс военни,  доброволци и пожарникари. 56-годишен свиленградчанин е задържан за съпричастност към инцидента.Според разследващи, вероятната причина за стихията са искри от металните лопатки на работещ трактор. Трактористът се опитал да загаси огъня, но вятърът бързо го разпространил,  съобщават от Областната дирекция на МВР. На мястото на бедствието са областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов и директорът на областната пожарна комисар Николай Вълчев.

Включени в гасенето са 8 противопожарни екипа. По думите на огнеборците голям е бил приносът на пожарния хеликоптер, долетял в късния следобед вчера.

В момента се овладяват труднодостъпни терени в пресечени местности. Овладяването на огъня напредва, но опасенията са свързани с покачването на температурите и усилване на вятъра.

И днес има предупреждение за опасност от силни пожари в различни райони на страната – Крайдунавска и Североизточна България, места в Странджа по границата ни с Турция. Още по-критична ще е ситуацията утре, когато големи участъци от картата на страната се оцветяват в кафяво и червено.

Снимка от news.bnt.bg 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук