Пожари предизвикаха бедствено положение в 4 общини в Хасковска област

Бедствено положение в 4 общини в Хасковска област е обявено тази вечер със заповед на областния управител д-р Стефка Здравкова. Ситуацията е предизвикана от възникналите големи пожари в общините Тополовград, Хасково, Харманли и Димитровград. Невъзможно е те да бъдат овладени и в резултат на сложната пожарна обстановка е необходимо спешно да се създадат предпоставки за защита на населението в засегнатите райони, мотивира заповедта областният управител.

В посочените райони организацията по управлението да се осъществи от кметовете на общини в съдействие на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, държавните лесничейства и доброволните формирования. Кметовете на общини да известят населението, а органите на МВР да оказват пълно съдействие на участниците в потушаването на пожарите, разпорежда заповедта.

Бедственото положение влиза в сила от 17 часа на 8 август и ще продължи до 23,59 часа на 9-ти.

Очаквайте нова информация за огнената стихия в региона.  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук