Пожарите в областта потушени, започва описване на щетите

Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента най-големото огнище – в района на Сакар планина, е локализирано. За 3 денонощия стихията обхвана две общини от областта – Свиленград и Тополовград. Засегната площ е около 50 000 декара храсти и земеделска земя, борова и широколистна гора. На място продължават да дежурят пет екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“- Хасково, като терена се обхожда с наблюдателна мобилна станция, за да се предотврати риск от ново възпламеняване, информират от Областна управа.

В гасенето се включиха пожарникари, гранична полиция, служители на държавно лесничейство, военни, общински служители, местни хора и доброволци. Използвана бе техника, предоставена от „Мини Марица – изток“ ЕАД, както и от частни фирми,  на които областният управител д-р Стефка Здравкова благодари.

Най- важното е, че няма пострадали хора, че са запазени техните домове и имущество. Няма нанесени и сериозни стопански загуби. Предстои описване на щетите, нанесени от пожарите, коментира д-р Здравкова.

Апелът й е за повишено внимание и отговорност от всички хора в пожароопасния сезон, защото и най-безобидната небрежност, понякога може да предизвика големи бедствия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук