ПОЕТИ ПОЛУЧИХА ПРИЗНАНИЯ ЗА ПРЕВОДИ И ТВОРЧЕСТВО

контакти

Редица поети получиха признания за написани от тях стихове, както и за преводи на произведения от руски език. Сред отличените са Величка Петрова, Демир Демирев, Мария Шандуркова, Атанас Капралов, Олга Господинова, Антонина Димитрова, Петко Каневски. Те бяха връчени от руската поетеса Олга Мальцева Арзиани. Това се случи в кафе „Муза”, където авторката беше поканена от Клуба на дейците на културата /КДК/. Самата Олга Мальцева превежда поезия от руски на български език и обратно. Тя представи своя книга, в която е поместила творби на български поети. В Димировград дойде заедно с Елена Кожуховская, композитор и преподавател от Москва. Вечерта в КДК премина с декламиране на руска поезия.

Олга Мальцева е руски филолог, православен поет, преводач, журналист. Родена е в Москва, но още от детството си постоянно пътува по градове и страни, среща се с много хора, пише пътеписи, разкази, стихове. Дълги години е живяла и работила в България, често пребивава в Холандия, постоянно предприема поклоннически пътувания. Публикувала е поетични сборници в Русия и България. За дейността й по укрепването на дружбата между българския и руския народ е наградена в България с почетна грамота Свети Георги Победоносец. Автор е на много публикации във пресата. Занимава се и с концертна дейност. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук