Поетична среща зад кулисите, горещ дует и българска музика в театъра

контакти

„Поетична среща зад кулисите“, премиерната комедия „Актрисата“ и концертът „Обичам българската музика“ ще се състоят в димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ на 10, 12 и 16 май.

„Поетична среща зад кулисите“ е своеобразна среща в арт пространството на „Сцена Фоайе“, която се очаква на 10 май от 19 часа.На нея ще бъде представен многоликият талант на актрисата Даниела Викторова, част от програмата „Театрална библиотека“. Тя заедно с колежките си от Варненския драматичен театър – Веселина Михалкова и Гергана Арнаудова, ще представят най-новите стихове на актрисата-поетеса от новата й стихосбирка „Пейзажи от въглен“. Вход с покани, които може да получите от касата на театъра.

Суперзвездите на българския театър и кино Стефан Данаилов и Аня Пенчева ще бъдат най-горещият дует в премиерната комедия за нещата от живота, озаглавена „Актрисата”. Стартът на националното турне на спектакъла тръгва от сцената на ОДТ „Апостол Карамитев“ на 12 май 2019 г. от 19:00 часа. В пиесата „Актрисата“ Стефан Данаилов играе швейцарския банкер Чарлз, безумно влюбен в дълго ухажваната от него театрална примадона Лидия, в ролята на която влиза Аня Пенчева. Професорът е и постановчик на спектакъла, а племенницата му Росица Обрешкова е режисьор. Участват още: Ненчо Илчев, Павел Иванов, Кирил Ефремов, Иван Панев, Живко Сираков, Боряна Бабанова, Божидар Мицев. Билети на касата на театъра.

На 16 май от 19:00 часа в ОДТ „Апостол Карамитев“, Държавна опера – Бургас ще представи концерта „Обичам българската музика“, с любими филмови песни и вечните хитове на Маргарита Хранова и Орлин Горанов. Сценарий и мултимедия: Юлия Манукян. Диригент и симфонични орекстрации: Левон Манукян. Пиано: Ивелин Дуков. Концертмайстор: Ваня Златева. В изпълнение на Маргарита Хранова и Орлин Горанов, почитателите ще чуят любима филмова музика от български филми, като „Адаптация“, „Оркестър без име“, „Момчето си отива“, „Неочаквана ваканция“, „Старинната монета“ и др. Билети на касата на театъра.

Още подробности за събитията, вижте на страницата на ОДТ „Апостол Карамитев“. Допълнителна информация, на тел. 039166336 и 0879294603.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук