ПОЕТЕСАТА ВАНЯ ДАНЕВА: НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ, ЧЕ НЕРОДЕНИТЕ МЕЧТИ СА ВЕЧЕ МЪРТВИ

контакти

Мечтите са още неродени. Но никога не вярвай, че вече са мъртви. Тези думи прозвучаха във видео презентация при представянето на стихосбирката на Ваня Данева „Опитомяване на залеза“. Изключително красиви кадри запленха снощи дошлите на премиерата хора в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград.

Магнетичният глас зад кадър бе на самата поетеса, разказвайки ни за връзката между небето и земята, за бялата надежда и тъмните краски, за човешкото и духовното. Основен акцент в презентацията зае водата и оглеждащия се в нея залез. Мълчанието, думите преливаха в прелъстяването на противоположностите. С една дума – живот.

Представяне на стихосбирката направи поетът Петър Анастасов. Каквато е Ваня Данева в живота, такава е и нейната поезия. Тя има терапевтични свойства, добър такт, вкус, чувство за мярка, стил. Думите и възпламеняват сетивата, творят светове, чудеса, красоти, каза Петър Анастасов.  

Избуя дъждовната трева.

Като предание.

Подробностите са изчезнали.

Надничат само връхчета.

Невинни. И ни удивяват…

 

Това е само началото от „Опитомяване на залеза“. В стихосбирката са поместени 31 стихотворения.   

[box_info]Рекламна агенция MAYA DESIGN – по-добро от очакванията! [/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук