Поетапно ще ремонтират спортните бази в Хасково

контакти

Общинските спортни обекти са отдадени на клубовете на символични месечни наеми и това е само една от индиректните стъпки за подпомагането на спорта в Хасково. Другият вид подпомагане е директната субсидия, която всеки клуб получава, съгласно Наредбата за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Хасково. Много по-важно за мен е обаче да работим за обновяване на спортната инфраструктура и това е основен приоритет в работата ми. Поетапно ще ремонтираме базите, за да може да се тренира при нормални условия. Това подчерта кметът Станислав Дечев при срещата му днес с представители на клубове, с които обсъди стопанисването на спортните обекти и ползването им, съобщават от Община Хасково.

Субсидията, която община Хасково отпуска за клубовете, няма да бъде намалявана и в новия бюджет отново ще бъдат заложени 300 хиляди лева за пряко подпомагане на спорта, увери още Станислав Дечев.

Треньори, президенти и собственици на клубове коментираха, че е важно Община Хасково да има дългосрочна стратегия за развитието на спорта и тя да се изпълнява. Те заявиха, че финансовото подпомагане на клубовете към този момент е достатъчно, затова подкрепят намеренията на кмета Дечев оттук нататък да се инвестират средства за ремонт и обновяване на спортната база. След месец отново ще се проведе среща в този формат, за да продължи диалогът и съвместната работа.

Ние сме от един отбор и е крайно неприемливо изкуственото противопоставяне на клубове и Община. Затова приемаме идеята да се правят редовни срещи и проблемите да се разрешават чрез диалог, подчертаха представителите на клубовете.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук