Поемане на дълг за ново улично осветление ще се обсъжда в сряда

контакти

Обществено обсъждане за модернизация на уличното осветление в Димитровград ще се проведе на 11 октомври, сряда, от 17:30 часа, в зала „Гроссето“. То е за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Димитровград, информират оттам.

Целта на дълга е подмяна на уличното осветление с енергийно ефективно и въвеждане на „Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление”.

Мотиви за предлаганите промени:

  1. Предложените LED лампи имат високо светло-отдаване, ниска консумация на електроенергия и дълъг живот.
  2. Наличните табла за улично осветление могат да бъдат подменени с нови такива, които да елиминират потенциални злоупотреби с еленергия и да позволяват по-ефективно управление и мониторинг на мрежата за улично осветление.
  3. При реализация на енергоспестяващите мерки, очакваната икономия от поддръжката на цялата система за улично осветление е близо 41 000 лева годишно, а икономията от електроенергия възлиза на 128 000 лева годишно.

Максималният размер на дълга е до 1 000 000 лева, като начина на обезпечаване е чрез учредяване на залог върху бъдещи вземания.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук