Торти с „останки“ от и с Паметника на съветската армия – под ножа

контакти

В социалната мрежа и в информационни издания циркулират снимки на торти, на които са изобразени „останки“ от Паметника на съветската армия, както и самият паметник, който бе демонтиран. Те, доколкото се разбира, са били отново символично разрязани и буквално изядени.

Гневна реакция от парламентарната трибуна изразиха от БСП. По думите на Георги Свиленски, цитиран от 24chasa.bg, „Да, България“, ДСБ и „Спаси София“ гарнирали парти със скандални торти, посветени на бутането на Паметника на Съветската армия. Той е възроптал на „отрязани“ глави на дете, войник, крак…, като посочва още, че на друго тържество на ДСБ, се реже главата на войника…

Междувременно очакваше се темата за Паметника на съветската армия да бъде разгледана в Общински съвет – Димитровград, след разпространена декларация, с която се иска монументът да бъде преместен в града. Тя обаче не бе част от дневния ред, а разисквания нямаше.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук