Подрязват санитарно дървета в центъра на Димитровград

Санитарно подрязване на дървета в центъра на Димитровград тече през тази седмица. То се осъществява в двете части на ул. „Цар Симеон“, достигайки до пространството зад бившето кино „Миньор“.

Подрязването е планирано, възложено ни от Община Димитровград. На този етап няма нареждане да се прави на други места, информира управителят на „Нео Титан“ Атанас Стефанов.

Уточни, че подрязване се предприема периодично, на различни места. Миналата и по-миналата година, например, такова бе направено по булевардите „Стефан Стамболов“ и „Димитър Благоев“. Това се прави превантивно, за да се намалят до минимум рисковете от инциденти.

Припомняме, че наскоро бяха орязани опасни дървета по пътя към Автопазара. Дейността бе провокирана от паднало дърво върху паркирали коли, след силен вятър.

Стефанов констатира, че с времето намаляват сигналите за опасни дървета, които трябва да бъдат отстранени. Повечето са за оформяне на корони, изрязване на опиращи в сгради клони и подобни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук