ПОДПИСВАТ ДОГОВОРА ЗА ДЕСЕН БРЯГ НА МАРИЦА

канализационна мрежа на Димитровград
контакти

През следващата седмица предстои подписването на договора за реконструкцията и доизграждането на канализационната мрежа на Димитровград, по десния бряг на р. Марица. Пристигна дълго чаканото решение на Министерството на околната среда и водите, с което получихме покана да подпишем договора, съобщи на пресконференция кметът Иво Димов.

Проектът ще започне да се изпълнява и финализира в рамките на този мандат. Целта му е да се събират отпадните води от града, да се осигури оптимално натоварване на новоизградената пречиствателна станция и да се елиминира замърсяването на водите на р. Марица, допълни Димов.

Проектното предложение се реализира по Оперативна програма „Околна среда“, одобрено по процедурата за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Общата му стойност е в размер на 13 274 503 лв., от които за строително ремонтни дейности са предвидени 10 357 397 лв. Община Димитровград съфинансира около 600 хил. лв.

Дължината на канализационната мрежа за подмяна е 4 219 м. Влизат – бул. „Христо Ботев“, ул. „Оборище“, ул. „Първи май“, преминава се под жп линията, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Васил Петлешков“, бул. „Димитър Благоев“, ул. „Гоце Делчев“, ул. „Ангел Кънчев“, ул. „Георги Иванов“, ул. „Цар Симеон“,  бул. „Стефан Стамболов“, бул.  „Захари Зограф“, ул. „Пети ноември“. Ще бъде изградена и 1917 м водопроводна мрежа.

Срокът за изпълнение е до края на 2014 г. По проекта се работи още от 2003 г. Окончателният му вариант бе разработен и подаден в МОСВ през февруари т. г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук