ПОДПИСАХА ДОГОВОР С ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ЗА ДЕСЕН БРЯГ НА МАРИЦА

контакти

Подписаха договор за изпълнение на строително-монтажни работи по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационната мрежа на Димитровграддесен бряг. Това стана на 15 юли между общината и изпълнителя Обединение „АКВА МАРИЦА“, съобщават от администрацията. Оттам допълват, че изпълнителят е избран след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки. Тя бе обявена на 20 март тази година. Документацията за участие закупили шест фирми. От тях само „АКВА МАРИЦА“ е подала оферта.

Ще бъдат извършени строителни работи за изграждане на ВиК мрежата, единични и комплексни изпитания, замервания и предаване на обекта. Срокът е 8 месеца от датата на откриване на строителната площадка. Цената за изпълнение на договора е в размер на 12 267 853,98 лв. с ДДС. От тях, за строителство на канализация 11 069 345,32 лв., за водопровод – 1 198 508,66 лв. Строителството на обектите ще започне, след приключване на процедурите и подписване на договори с изпълнителите на строителен надзор и авторски надзор.

Общият бюджет на проекта 13 274 503,93 лв. Договорът бе подписан в Министерството на околната среда и водите на 9 ноември 2012 г. Проектното предложение се реализира по Оперативна програма „Околна среда” 2007 – 2013 г. Дължината на канализационната мрежа за подмяна е 4219 м и ще обхване 14 улици. Предвижда се изграждане на 1917 м водопроводна мрежа. Срокът за изпълнение на проекта е до 31 декември 2014 г. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук