Подписаха договора за доставка на устройства на пелети и радиатори в Димитровград

Дейностите ще стартират с обход по адреси. Първите монтажи се очакват след месец

контакти

Дейностите по подмяната на старите отоплителните уреди с устройства на пелети и радиатори, по проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“, започват на 12 април, съобщиха от Общинска администрация.

Оттам уточняват, че на 10 април бе подписан договора за „Доставка на отоплителни устройства на пелети и радиатори“. Изпълнител е ИНЖЕНЕРИНГОВИ СИСТЕМИ – БЪЛГАРИЯ 2021 ДЗЗД.

Фирмата ще стартира дейността по договора с обход по адреси на заявили монтаж на отоплителни устройства на пелети и радиатори от 19 април 2023 г. 298 са домакинствата, които са заявили желание и са одобрени за монтаж на отоплителни устройства на пелети и радиатори. Първите монтажни дейности се очаква да започнат след 12 май 2023 г.

Доставката и монтажът на отоплителни устройства на пелети и радиатори ще се извършва с дейността по демонтаж на старите отоплителни устройства. Демонтажните на старите отоплителни устройства ще се извършват от ДЗЗД „Аква Феникс”.

В следващите седмици ще приключи и процедурата по избор на изпълнител за доставка и монтаж на газови котли, поясняват от Община Димитровград.

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух в община Димитровград, чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици (ФПЧ10) от битовото отопление, като един от основните източници на замърсяване на въздуха. Специфичната цел е да се подменят отоплителните уреди на твърдо гориво на домакинства с алтернативни видове отоплителни устройства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук