Обновена интериорна среда за още пет детски градини в Димитровград

Община Димитровград продължава да подобрява интериорната среда в общинските детски заведения, съобщиха оттам.

Ремонтните дейности са насочени към  освежаване на занимални, спални и подмяна на оборудване в кухните. През тази година са обхванати нови пет градини, в които  са сменени легла, гардеробчета и шкафчета, както и подовите покрития на съответните помещения. От новите придобивки в тези градини ще се възползват 324 деца.

80 000 лв. са отделените финансови средства от общинския бюджет за обновяването на мебелите и още 40 000 лв. са вложени за подмяна на оборудване за кухните, като печки, пекарни, хладилници и други трайни материални активи.

Приоритет в образователната сфера през последните няколко години е модернизирането и обновяването на материалната база на детските градини. Инвестициите в модерна, безопасна и интерактивна образователна среда за децата ще продължат, подчертават от Общината.

1400 деца се обучават и възпитават в седем детски градини, разположени в 18 сгради на територията на община Димитровград. Менюто за децата е единно за всички, но храната се приготвя на място в детската градина. Две са детските кухни в Димитровград, които обслужват 120 деца, с приготвена здравословна храна за най-малките.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук