Подменят два водопровода в Хасково с 800 000 лева от Регионалното министерство

контакти

Близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), за реконструкция на два основни водопровода в града, получи Община Хасково, съобщават оттам.

Първият обект е „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Македония“, в участъка  от бул. „Освобождение“ до бул. „Васил Левски“. За този проект кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова подписаха споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Водопроводът на ул. „Македония“ е силно амортизиран, постоянно аварира, а това води до нарушаване на водоподаването и сериозни загуби на вода. Затова по настояване на община Хасково и с помощта на държавата, през тази година се предприема цялостна смяна на водопровода, с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“. Споразумението за целево финансиране на този проект е на стойност 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на Регионалното министерство за капиталови разходи 2021 г.

За водопровода на ул. „Македония“ предстои обявяването на обществена поръчка. За другият обект има избран изпълнител, защото той е част от обществената поръчка за подмяна на други водопроводи в Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук