ПОДЛЕЗЪТ В ДИМИТРОВГРАД – ПОСТОЯННО ЧИСТЕН, ПОСТОЯННО МРЪСЕН

контакти

[quote]САГА ЗА СЪОРЪЖЕНИЕТО, СЛЕД ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛ[/quote]

Цяла сага се очерта около подлеза при жп гарата в Димитровград, след читателски сигнал. Пенсионираната учителка Кръстина Тилева алармира, че съоръжението е мръсно, с разхвърляни боклуци, което създава дискомфорт на преминаващите го. Тя подчерта, че в голяма степен вина имат хората, които ползват съоръжението, но поиска и да разбере как и от кого то се поддържа.

Подлезът се мете три пъти в седмицата
Подлезът се мете три пъти в седмицата

Периодично подлезът се мете. Не съм видял да се мие, откакто му направиха ремонт. Преди не беше така. Идваха с водоноски, каквито дълго време не съм виждал. Преди ремонта имаше мозайка и мръсотията не се виждаше, дори да я е имало. Сега повърхността е гладка, по която петната ясно личат. Работя на жп гарата и имам поглед, спомена преминаващ човек, непожелал да си каже името.

Други преминаващи потвърдиха думите му. Възмущаваха се обаче, че на някои места има разхвърляни найлонови торбички, хартийки от закуски, цигарени кутии. Да не говорим, че определени пространства се ползват и за тоалетна.

Почистването на подлеза се прави от дружеството „Нео Титан“, което има задължението да отговаря и за отпадъците на града. Действително, работници на фирмата бяха забелязани, в два поредни дни, да метат съоръжението…auto-banner

Поне три пъти в седмицата чистим подлеза. Метем го и го минаваме с палки. След ремонта не сме го мили основно, защото нямаме информация дали извеждащите водата помпи работят. Това каза организаторът по метене и миене в „Нео Титан“ Делчо Бонев, който уточни, че помпите се водят към БДЖ.

Всеки ден да го чистим, пак няма да можем да се справим. Хората не пазят. Не можем да използваме водоноски, защото се притесняваме къде ще отидат количествата вода, допълни той.

Оказа се, че работници на „Нео Титан“ мъкнат туби с вода, за да почистят с нея подлеза. Такива бяха стоварени днес пред входа му. След измитането, предстоеше да го подхванат и с палки. На място те коментираха за друг проблем. Притесняваме се от асансьорите, ако влезе вода в тях, да не се повредят, казаха почистващи.

За миенето с палки се мъкнат туби с вода
За миенето с палки се мъкнат туби с вода

Помпите работят, още с въвеждането в експлоатация на обекта. Действат автоматично, при повишаване на определено ниво на водата, от дъжд, например. Не се виждат, но ги има и са в изправност. Няма никакъв проблем подлезът да се измие, коментираха от жп гарата в Димитровград, изразявайки учудването си, че от почистващата фирма не знаят това. Направиха и важно уточнение. Не е удачно да се използва мощна струя, както при миенето на улиците. Трябвало да е по-слаба, за да не се наруши новата настилка на стените и да не се събират големи количества вода, за единица време.

Накратко: подлезът се поддържа, но и е мръсен. Не по вина на почистващата фирма. А ще продължава ли да се хвърля боклук по земята, вместо в кошчетата, да се ползва за тоалетна, зависи от гражданите. Тези, които го ползват…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук