ПОДЛЕЗЪТ В СКОБЕЛЕВО ПОД ВОДА. КМЕТЪТ: РЕШЕНИЕ НЯМА

контакти

Подлезът на жп гарата в Скобелево е под вода. Наблъскан е до тавана. Хората не могат и да си помислят да преминат, камо ли да го направят, сигнализира наш читател, предоставил и снимки от мястото.

Знам за ситуацията. Проблемът е поне от 3 години. Периодично звъня на спешния телефон 112, за да викам пожарната да отводнява. Последно идваха преди два месеца. После се отказах да го правя. През последните месеци ситуацията е фрапираща, заради множеството валежи. Никога не е било така, като през тази година. Имаме и помпа на място, но с нея не можем да се справим, коментира кметът на димитровградското село Емил Маринов.

Според него, основаната причина за събиращата се вода е неправилното избиране на мястото на подлеза, по време на ремонтите на жп линията Пловдив – Свиленград. Проблемът идва от валежи и подпочвени води, като в подлеза има винаги вода, макар и по 15-20 см в по-сухите периоди.

Каквото и да се направи, винаги ще бъде така, подчертава кметът на населеното място. Ремонт се правел през миналата година, безсмислен, както се вижда. Ситуацията в момента е в застой. Чака се по-сухо време, за да се мислят варианти. Дотогава подлезът ще бъде неизползваем. За да достигат до гарата или къщите, на хората ще им се налага да преминават през линиите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Има проектанти, има фирма за надзор, има изпълнител на обекта, който е длъжен да даде гаранция за СМР. Крайно време е някой да потърси отговорност! Друг въпрос е дали ще я намери

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук