Подиум за петима от „Карате клуб Димитровград“ на международен турнир

контакти

С десет състезатели участва „Карате клуб Димитровград“ на Международния турнир „Черно море“ по карате Шинкиокушин, провел се в неделя в Бургас. Пет от тях се качиха на подиума за награждаване, съобщи треньорът Иван Нондов. Регламентът този път беше, че всички момичета ще играят в една категория, без значение от килограмите, разделени само по години, поясни той.

Борис Георгиев стана втори в тежка категория, макар да беше най-лек от всички. Теодор Иванов също е втори в кат. 45 кг., като при него всички състезатели бяха с 5 кг. по-тежки. Ирина Маврова е трета – първите две срещи тя ги взе безапелационно с „ипон“, но на полуфинала я спря казахстанка. Ангелина Димитрова се класира трета – тя се представи силно с два пъти по-тежка противничка, но съдиите решиха в полза на другата състезателка. Мартин Георгиев е трети – той също направи много хубави и технични срещи.

Тези, които не успяха да вземат медали, също се раздадоха. Браво на целия отбор, каза треньорът.

В международния турнир участваха състезатели от България, Румъния, Германия, Гърция, Казахстан и Израел.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук