ПОДГРЯВАТ ДОКЛАДНА ЗА АУТ НА ГАЛИНА ЧИНГАРОВА, КАТО ШЕФ НА КОМИСИЯ В ОбС

Остро реагира Галина Чингарова, председател на постоянната комисия „Законност и обществен ред“, на изпратено от канцеларията на Общинския съвет съобщение до медиите. В него се казва, че 4 докладни за сесията на 30 юли, резолирани само до ПК „Законност и обществен ред“, остават без становище, тъй като комисията не е заседавала. От нея отсъствали председателят Чингарова, секретарят Тодор Ташев и двама члена, гласи съобщението.

Уточнява се още, че Ташев е в отпуск от 13 юли до 7 август, като е информирал, че по тази причина няма да може да присъства на заседанието на комисията и на сесията в четвъртък. Чингарова не е представила в деловодството на ОбС основателна причина. Такава няма и от двамата членове.

Не съм представила причина за отсъствие, тъй като ми се наложи в последния момент. Имам малко дете и понякога се налага. Звънях на Тодор Ташев, но не успях да се свържа с него. Той, като секретар, е трябвало да ме уведоми, че е в отпуск и няма да може присъства на заседанията, заяви потърсената за коментар  Чингарова. Информация, че не съм водила комисията, цели, може би, да покаже, че не си върша работата. Приемам я като допълнителен анонс към докладната, с която се иска отстраняването ми от председателското място в комисията. Това е и вид реваншизъм от страна на Ташев, заради отстраняването му като председател на комисията за Предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, допълни тя.

Докладната за отстраняването на Чингарова внася Тодор Ташев. В нея той, сам се предлага и за председател на „Законност и обществен ред“, със секретар съветникът Атанас Стефанов от групата на ЕНП. Записката, привидно, е свързана с нашумялото гласуване с чуждо устройство, в което бе замесено името на Чингарова. В мотивите, обаче, има само принципни разсъждения за морала. Липсват доводи защо трябва да бъде отстранена председателката. Почти не става ясно дали се визира гласуването с чужда карта на юнското заседание.

Галина Чингарова призна, че е гласувала с две устройства, но е станало случайно. Смятам, че си върша работата както трябва. Не смятам, че трябва да подавам оставка като председател на комисията. На заседанието ще дам своите обяснения. Решението е в ръцете на ОбС, допълни председателят на„Законност и обществен ред“.

За протокола, въпросните четири докладни, споменати в началото, се отнасят до следното: разрешаване за безвъзмездно право на ползване на 1 дка, собственост на МБАЛ „Света Екатерина“ за филиал на Център за спешна медицинска помощ за срок от 10 години; Общо събрание на Асоциация ВиК; концесия на басейн и минерален извор в Меричлери; промяна в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук