Подготвят парк „Марица“ в Димитровград за благоустрояване и реконструкция

Във връзка с постъпили сигнали от граждани и коментари в социални мрежи, относно премахване на растителност в парк „Марица”, община Димитровград уточнява, че в парка се извършват подготвителни дейности, свързани с освобождаването на обрасли с растителност алеи, които предстои да бъдат асфалтирани и обновени.
Дейностите се извършват във връзка с предстоящото изпълнение на проект „Благоустрояване и реконструкция на парк Марица – Димитровград”. Премахва се саморасла храстова и дървесна растителност, която попада върху или в непосредствена близост до алеите, които предстои да бъдат възстановени. Растителността, която се обработва, е предвидена за премахване или кастрене, а короните на дърветата ще бъдат оформени, с цел осигуряване на достъп за строителната техника, която ще бъде използвана при изпълнението на проекта.
Надяваме се, че след извършения ремонт и възстановяване на парк „Марица” ще върнем неговия уют и удобство, за радост на малки и големи. Благодарим на всички активни граждани за загрижеността, с която се отнасят към общата ни зелена среда, специално подчертават от Общината. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук