Подготвиха проект за 1 173 498 лева, за ново улично осветление в селата и квартали на Димитровград

Предстои Общинският съвет да вземе решение за съгласие да се кандидатства по него

контакти

Проект за изграждане на ново улично осветление в селата и кварталите „Мариино“, „Вулкан“ и „Черноконево“ изготви Община Димитровград. След седмица, на януарското си заседание Общинският съвет трябва да вземе решение за съгласие да се кандидатства по него. Припомняме, че подобно начинание бе реализирано за територията на града.

Самият проект е на обща стойност 1 173 498 лева, 100% безвъзмездна финансова помощ. По него може да се кандидатства по процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2014-2021, Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност.

Предстоящото да се разгледа предложение е на кмета Иво Димов, в което той представя мотивите си. В тях е посочено, че по настоящата процедура са допустими дейности като – демонтаж на съществуващи осветители, проводници и кабели и доставка на нови, извършване на строително-монтажни работи и т. н. Допълнителни подробности може да видите в дневния ред на заседанието, в точка 9, на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук