Ето кои поставени под карантина няма да могат да гласуват

контакти

Поставените под карантина или приети в болница ще могат да гласуват с подвижна урна. Желанието си те ще трябва да заявяват до три дни преди изборите, като съответната Регионална здравна инспекция /РЗИ/ ще прави проверка, реши Народното събрание, с промени в Закона за извънредното положение.

Според измененията, поставените под карантина непосредствено преди изборите, няма да могат да гласуват.  По-краен бе социологът Цветозар Томов, бивш член на Централната избирателна комисия /ЦИК/, който в интервю пред БНР заявява, че няма да има възможност карантинираните да участват в изборите…

Същевременно, прието е още, че всяка една секционна избирателна комисия може да бъде съставена от минимум трима членове, независимо дали е в България или чужбина. Дава се възможност и за гласуване с изтекла лична карта.

Народните представители възложиха на здравния министър и главния държавен здравен инспектор да определят противоепидемичните правила за изборния процес, спрямо които ЦИК ще определи организацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук