Подаръци от Иво Димов за децата в градините. Вижте програмата за 1 юни

контакти

За осма поредна година децата в детските градини в община Димитровград получават подаръци по повод предстоящия 1 юни – Международен ден на детето.

Осемнадесет забавачки получиха от кмета  на общината Иво Димов различни занимателни и игри, кофички и лопатки, топки и други съоръжения за спорт, както и помощни обучителни материали, съобразно заявените нужди на всяко детско заведение.

Подаръци има и за децата от Дневния център за деца с увреждания и Център за настаняване от семеен тип „Дъга“. Така градоначалникът, с грижа и внимание, отново подчертава важността на най-малките граждани на нашата община и бъдещето ни – децата, съобщават от офиса му.

„Ало, ало – Слънчице!“ е мотото на празника за 1 юни, който Община Димитровград организира. Той ще се проведе тази събота от 10 часа на централната пешеходна алея „България“. Програмата, която може да видите и на снимката, включва:

  1. Ателиета и работилнички:
  • Работилничка „Направи си Слънчице” – изработване на Слънчица, апликации и игри с копче – Социално предприятие, Димитровград;
  • Работилничка за летни аксесоари – изработване на чантички, гривни и герданчета – Център за обществена подкрепа (ЦОП), Димитровград;
  • Работилничка „Усмивка” – изработване на картички и барабанчета – Дневен център за деца деца с увреждания (ДЦДУ), Димитровград;
  • Кът за най-малките – оцветяване на тематични рисунки;
  • Кулинарна работилничка – сладки изкушения , приготвени от ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, Димитровград;
  • Сладоледена къщичка – раздаване на сладолед;
  1. „Магията на дъгата” – забавни игри за малки и големи с ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, Димитровград;
  2. Фейс-арт с ученици от школата по рисуване към ОП ДМЦ;
  3. Концертна програма с изпълнения на деца от детските градини, ОЦТИ „Галаксико”, ДВГ „Слънчогледи” и ДВГ „Усмивка“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук