ПОДАРЪЦИ ЗА ДЕЦАТА ОТ ДОМ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“

Асен Златаров
контакти

[dropcap]У[/dropcap]чениците от 10 клас в ПМГ „Иван Вазов“ Кристина Димитрова и Петър Паскалев осъществяват Коледен проект за децата от дом „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Те събират за тях подаръци в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и ще ги занесат на 21 декември, за да ги зарадват за празниците. Целта им е да наберат минимум 57 дара, тъй като толкова са малчуганите в дома.

Искахме да направим нещо благотворително. Ходихме и видяхме децата, които са лишени от родителски грижи. Надяваме се хората да се отзоват, казаха те.

Отново в библиотеката, но този път в детския отдел, ще се организира „Работилница на Дядо Коледа“, която ще продължи от 10 до 21 декември. От рециклирани и отпадъчни материали ще се изработват празнични украси. Желаещите могат да ползват материали от библиотеката, както и да носят свои. Предварително ще се изготви график, за да протече начинанието по-гладко. Апелирам към тези, които желаят да се включат, предварително да дойдат да и да се впишат, съобщи Светла Билярска, завеждащ отдела.

Всички деца, които са пратили писма до Дядо Коледа в деня на паленето на Дървото на надеждата – 3 декември, ще получат отговори в следващите дни от неговите куриери. Изпратените писма са над 200, а желаещите да получат лични отговори от белобрадия старец, да заповядат в детския отдел от 17 до 21 декември, канят оттам.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук