„Подари надежда вместо цвете“ в подкрепа на 8-годишната Никол

контакти

Мина Мутафова, основоположник в кампанията „Подари надежда вместо цвете“ през 2017 г., се обърна с молба към кмета на Община Хасково за подкрепа на кампанията, която дарява надежда.

„Сега усилията на всички ни са насочени към малката Никол и помощта, която всеки от нас може да окаже на семейството на детето. Аз знам, че хората в Хасково сме милосърдни и добри, затова съм убеден, че всеки от нас ще дари, според възможностите си, и ще отправи най-силните молитви, за да бъде излекувана Никол“, каза Станислав Дечев.

Градоначалникът и инициаторът на кампанията „Подари надежда вместо цвете“ Мина Мутафова отправят своя апел към всички деца и родители в последния учебен ден да подарят едно цвете на любимите си учители, но по-голямата част от средствата, които са предвидили за красиви букети, да ги дарят за малката Никол и нейното лечение.

В „Дари надежда вместо цвете“ ще се включат и служителите на Община Хасково, които ще направят дарения. Община Хасково ще постави и дарителски кутии за Никол в касовите салони.

„Дари надежда вместо цвете“ стартира през 2017 година по идея на Мина Мутафова. Тогава, в качеството си на областен управител на Хасково, Станислав Дечев подкрепи кампанията. Благодарение на инициативата и активната работа на Мина Мутафова и всички дарители с добри сърца от Хасково и региона беше оказана помощ на четири деца.

„Никол е на осем години, учи в училище „Св. Климент Охридски“. Диагнозата й е малигинен солитарен фиброзен тумор. Момиченцето вече е на лечение в Турция, родителите нямат възможност да посрещнат разходите по предстоящото лечение, но имат надежда. А тази надежда смятам, че би била осъществима с обща помощ“, пише Мина Мутафова.

„Не желаем да лишаваме учителите от цветя! Нека, който реши, да дари тази сума и отново да подари на учителя цвете, като не е задължително то да струва тази цена, а може да бъде откъснато от градината на дома или просто да бъде закупено на по-ниска цена! Нека има кутии в училищата и да се събират пари за вяра и надежда, че Никол ще оздравее!“, призовава Мина Мутафова.

За контакти с Мина Мутафова: 0877 74 74 78Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук